AKTUELNO

Tuga!

Erni Lajvli, poznati glumac i otac glumice Blejk Lajvli preminuo je u 75. godini.

Uzrok smrti su problemi sa srcem, a glumac je preminuo 2. juna u Los Anđelesu. Problemi sa srcem javili su mu se još 2013. godine kada je imao i operaciju zahvaljujući kojoj je postao prvi čovek koji se podvrgnuo takvoj vrsti terapije. Naime, reč je o operativnom zahvatu koji uključuje ubrizgavanje njegovih sopstvenih matičnih ćelija u srce kako bi se oporavili mišići i arterije.

Pre nego što je postao glumac, Erni je bio profesor engleskog jezika i književnosti, ali i kapetan američkih marinaca. Učestvovao je i u Vijetnamskom ratu. Erni je svoju karijeru započeo 1975. godine u dramskoj seriji "Valtonovi", a gledaocii su ga mogli videti u brojnim televizijskim serijalima, ali i filmovima poput "Zagonetna smrt", "Tarner i Huč", "Er Amerika" i dr.

Bio je i glumački mentor, a pomogao je stvoriti karijeru glumcima i glumicama kao što su Alison Henigan, Britani Marfi, Skotu Grajmsu i drugima.

Mnogi su ga zapamtili po ulozi u filmu "Čarobne pantalone" u kom glumi oca svojoj ćerki iz stvarnog života, Blejk Lavli. No, Blejk nije jedina koja je krenula njegovim glumačkim stopama. Glumac iza sebe ostavlja suprugu Elejn, s kojom ima petoro dece: Erik, Robin, Lori i Džejson Lavli.

Autor: P.R.

#Blejk Lajvli | Blake Lively