AKTUELNO

Uvek je više volela da slavi tuđe rođendane nego svoje, a govorila je kako su joj čestitke i buketi samo davali posla jer je svima odgovarala na poruke koje je dobijala.

Princeza Dajana je svoje rođendane provodila sama jer je tako htela, ali cveće i čestitke dobijala je sa svih strana sveta. Nekada su rođendani princeze Dajane prolazili ispod radara javnosti, baš onako kako je ona htela, ali danas je to gotovo nemoguće.

Princeza bi 1. jula proslavila 60. rođendan, a svakako je bila i ostala uzor mnogima zbog svog ponašanja i stava. Prava ikona stila, koju je obožavao ceo svet, tragično je poginula 31. avgusta 1997. godine. Svoje rođendane je često provodila sama, a tako je i htela. Uvek je više volela da slavi tuđe rođendane nego svoje, a govorila je kako su joj čestitke i buketi samo davali posla jer je svima odgovarala na poruke koje je dobijala.

Foto: TANJUG AP/AARON CHOWN, TANJUG AP/MATT DUNHAM, TANJUG AP/HERMAN KNIPPERTZ

Na svoj poslednji, 36. rođendan, samo do podne dobila je više od 300 čestitki i 70 buketa.Pevala je sama sebi "Srećan mi rođendan" svojim bliskim prijateljima na telefon.

U to je vreme imala i brojne udvarače, a jedan od njih bio je američki milijarder i tajkun Tedi Frostman. Zaprosio je pa joj je godinama na nedeljnoj bazi slao bukete. Govorilo se kako želi da mu bude supruga kako bi mogao da se kandiduje za američkog predsednika, ali ona ga je odbila.

Foto: Tanjug AP/John Redman

Kada je saznao da je u vezi sa Dodijem Fajedom, nazvao je i u šali joj rekao da će se baciti sa mosta u Bruklinu.Jedan od buketa na njen 36. rođendan stigao je i od Dejvida Tanga, preduzetnika iz Hong Konga koji je godinama bio prijatelj sa njom i princem Čarlsom. Cveće je dobila i od Donalda Trampa i brojnih svetskih poznatih osoba koje su joj se u to vreme udvarale.

Autor: M.K.