AKTUELNO

Neočekivano!

Bred Pit želi da novi projekat snima u Beogradu i on je samo jedna od holivudskih zvezda koje se za to pripremaju, saznaju mediji.

Foto: Tanjug AP/Richard Shotwell/InvisionAP

Holivudski glumac trenutno se ozbiljno bavi poslom producenta i u Srbiji bi mogao da snimi film ili TV seriju koji će biti posvećeni mladima i prikazani na nekoj od najvećih striming platformi, kao što su Netfliks, HBO, Amazon ili Epl.

Više projekata

- Pit razvija nekoliko projekata. U Beogradu bi trebalo da radi krajem ove ili početkom naredne godine. Srbija je sada veoma atraktivna zemlja za sve u filmskom biznisu jer je naša država obezbedila razne olakšice - kaže sagovornik medija, koji je želeo da ostane anoniman.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss/InvisionAP

U Srbiji su već radili i imaju najlepše utiske o Beogradu Danijel Krejg i Džoni Dep.

Bred Pit je već jednom boravio u našem gradu, a i internacionalnu karijeru započeo je u ostvarenju "Tamna strana sunca" reditelja Božidara Bote Nikolića 1987. Glumca je reditelj izabrao među 400 kandidata na kastingu u američkoj kompaniji "Metro Goldvin Majer". Nepokretnu majku Breda Pita u filmu je tumačila Milena Dravić, a Gorica Popović je bila njihova kućna pomoćnica. Niko od njih nije ni slutio da će on jednog dana postati najveća holivudska zvezda.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss, E-Stock

Za našu zemlju Pita vežu i prijateljstva sa mnogim glumcima, o čemu je nedavno za TV ekran govorio i Miloš Timotijević, koji je igrao u filmu njegove tadašnje supruge Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda".

Sreli smo se na nekoj žurki povodom premijere u Njujorku. Sedeli smo i pričali, kada sam ga pitao da se slikamo. Ispostavilo se da nisam nešto ni najbolje ispao (smeh). Ali nema veze. Pričali smo o Boti i delfinu Joci. Veoma se rastužio kada sam mu rekao da ga je neko otrovao, a onda mi je ispričao da mu je Joca spasao život tada u Boki na snimanju filma. Dok je ronio, udario ga je u glavu, pa je brzo izronio, a onda je Bred shvatio da je pored njih prošla ajkula i da je delfin samo hteo da ga spase. Stekao sam utisak da je čovek na mestu, zato je i velika zvezda - ispričao je Timotijević.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Bred Pit neće biti jedina svetska zvezda koja će raditi u Srbiji. Za manje od mesec dana počinje snimanje druge sezone popularne serije reditelja Miloša Avramovića "Južni vetar", koja će biti puna glumačkih iznenađenja. Neka imena su već najavljena, poput poznatog "lošeg momka" Majkla Medsena i pripadnika poznate holivudske porodice Vilijama Boldvina. Nove epizode najviše će se snimati u Srbiji, kao i na lokacijama u Bosni, Hrvatskoj, Italiji i Rusiji. Avramović je najavio učešće i Džonija Depa, ali u trećem delu filmske priče.

Nakon velikog uspeha ostvarenja "Južni vetar" i "Južni vetar: Ubrzanje 2", ali i prvog dela istoimene serije, poznati junaci Maraš i Baća, koje igraju Miloš Biković i Miodrag Radonjić, spremni su za nove avanture.

Autor: P.R.