AKTUELNO

Evo o čemu se radi!

Eurosong je u problemu. Kako piše BBC, nijedna velika arena u Velikoj Britaniji trenutno nema dovoljno slobodnih termina da ugosti Evroviziju sledeće godine.

Naime, u pitanju je izuzetno složen događaj koji zahteva dugu pripremu, a to prema informacijama kojima BBC raspolaže, znači da producenti moraju da imaju na raspolaganju dvoranu šest do osam nedelja pre nego što počne takmičenje najboljih pesama Evrope. Još uvek nije poznato ni koji će grad biti domaćin Evrovizije 2023, jer će se tek u petak znati ko ulazi u uži izbor.

Sada je gotovo sigurno, navodi BBC, da će datumi nekih turneja morati da se odlože ili otkažu kako bi se napravilo mesta za Evroviziju u maju.

Medžik Majk, Andre Riu i Elton Džon su među onima koji imaju rezervisane koncerte u tom periodu u mestima koja su u konkurenciji za održavanje takmičenja, uključujući Liverpul, Lids i Glazgov.

Foto: Printscreen YouTube/Eurovision Song Contest

Producenti turneje Medžik Majka imaju na primer zakazane datume u aprilu i maju u gradovima kao što su Njukasl i Mančester, a kako su potvrdili za BBC News, nijedna arena ih još nije zamolila da pomere datume turneje. Ulaznice su još u prodaji za sve izvedbe jer se konačna odluka neće doneti do jeseni, što znači da se do tada neće znati koji će grad morati da otkaže ili odloži prethodne rezervacije.

Šef ovogodišnjeg takmičenja održanog u Torinu, Klaudio Santući, potvrdio je da će organizatorima biti potreban pristup mestu održavanja nekoliko nedelja pre.

"Postavljanje traje oko tri nedelje, zatim tri ili četiri nedelje proba, a jedna od tih nedelja je predstava" - rekao je za BBC Klaudio Santući, objašnjavajući kako je u pitanju toliko složen događaj da bi u idealnim uslovima za njegovu organizaciju zapravo bile potebne dve godine.

BBC je prihvatio poziv da bude domaćin događaja 2023. nakon što su organizatori odlučili iz sigurnosnih razloga da se Evrovizija ne može održati u Ukrajini, iako je pobedu odneo ukrajinski Kaluš Orkestar.

Foto: Tanjug AP/Mykola Tys

Kako odluka gde će se iduće godine Eurosong održati nije donesena odmah, to je ujedno značilo da televizijska kuća BBC ima manje vremena od drugih za postavljanje složene produkcije.

Autor: Pink.rs