AKTUELNO

Njegov saradnik objavio je na društvenoj mreži tužnu vest.

Roj Detoris, poznati britanski glumac preminuo je u 95. godini.

Popularna serija "Igra prestola" ostala je bez Roja. Džordž Martin, pisac "Pesme leda i vatre", serijala knjiga po kojima je snimljena serija “Igra prestola”, na Fejsbuku je objavio da nas je napustio slavni glumac.

Foto: YouTube screenshot

- Svet je siromašniji od ove nedelje, jer je Roj umro u 95. godini. Bio je gromada britanske televizije i pozorišta, odlikovala ga je čak i kraljica. U seriji je igrao u drugoj sezoni, glumio je piromansera Halina, iako sam ja želeo da glumi velemeštra Pisela. Zbog zdravlja je odbio veću ulogu, ali je i malu izneo savršeno.

- Roj je, na moje veliko zadovoljstvo, snimio audio verzije mojih knjiga, i na taj način ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja je “igrala” najviše likova u nekoj audio knjizi. Snimio je “Igru prestola”, “Sudar kraljeva” i “Oluju mačeva”, ali kada je na red došla “Gozba za vrane”, bio je zauzet, igrao je u pozorištu u Birmingemu.

Foto: Wikipedia

- Zbog toga smo angažovali drugog glumca, ali po izlasku su izdavača fanovi zasuli negativnim kritikama – hteli su Roja. Odustali su, sačekali Roja i onda ponovo sa njim snimili celu četvrtu knjigu ispočetka, a zatim i petu - napisao je Martin.

- Pošto Roja više nema, ja ne znam ko će snimiti “Vetrove zime” i “Nadu proleća”. Ali ko god bude, imaće težak zadatak - dodao je na kraju pisac.

Autor: Pink.rs

#Igra prestola

#Roj Detoris

#Smrt

#glumac

#serija

'