AKTUELNO

Pevačica Koko Li podigla je ruku na sebe i preminula 5. jula. Zbog autopsije koja je potrajala, sahranjena je 30. ovog meseca, u rodnom Honkongu.

Članovi porodice, brojni prijatelji, poznate ličnosti poput Elve Hsjao, te Dženi Ceng, uputili su joj poslednje zbogom. Oko 1.000 fanova, takođe, opkolilo je bilo kapelu, pa je u suzama ispratilo na večni počinak.

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Ona je, inače, bila otvorena za javnost tek pošto su se najbliži oprostili od pevačice, prenose strani mediji. Malo je bilo onih koje nije slomio prizor kovčega prekrivenog ljubičastim i rozim cvećem.

Podsetimo, Koko se lavovski borila s depresijom, ali u svojoj bici nije pobedila, što je šokiralo tamošnju javnost. I ranije je pokušala da oduzme sebi život, pa je bila hitno hospitalizovana. Kada je izašla iz bolnice, kratko je boravila kod sestre.

Foto: Tanjug AP/ng han guan

Iduća vest o njoj bila je smrt, zbog koje se u Kini podigla ogromna prašina. Ujedno, pokrenula je i brojna pitanja kako bi se podigla svest ljudi o depresiji i mentalnim bolestima uopšte. Oznake kao što su „koliko vam je depresija blizu“ i „simptomi depresije“ su u trendu na različitim, tamo popularnim onlajn platformama.

Autor: N. Ž.