AKTUELNO

Rukometašice Srbije savladale su Slovačku u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo sa 26:19 (11:10)

Krenula je Srbija u novi početak sa selektorom Urošem Bregarom na klupi, a nakon prve utakmice svi mogu da budu zadovoljni! Iako reprezentacija nije oduševila igrom, osnovni zadatak na startu mandata slovenačkog stručnjaka je ispunjen, a to je pobeda na gostovanju Slovačkoj - 26:19.

Nakon prvog poluvremena, vidео se napredak u igri Srbije, ali su naše devojke napravile i veliki broj tehničkih grešaka, te je posle prvog poluvremena rezultat bio 11:10. Srpkinje su promašile čak tri sedmerca i imale nekoliko tehničkih grešaka, ali je Katarina Krpež Šlezak pokazala klasu na desnom krilu i vodila Srbiju do dođstva u prvom poluvremenu. 

Povele su naše devojke u ranoj fazi, ali su Slovakinje odgovorile i preokrenule na 7:4. Ipak, usledila je dobra serija Srbije, te su izabranice Uroša Bregara na odmor otišle sa golom prednosti nakon lepog šuta Dijane Radojević. 

Razigrala se Srbija u nastavku meča i pokazala svoj potencijal. Naravno, ima Bregar još mnogo stvari da popravlja u igri naših rukometašica, ali je za ovaj kratak vremenski period napredak evidentan. 

Zaigrale su izabranice Uroša Bregara brže u napadu, ali i mnogo angažovanije u odbrani što se posebno odrazilo na rezultat. Slovakinje su postigle svega 19 golova za čitav meč. Jovana Risović upisala je 14 uspešnih intervencija, dok je Kovaćevićeva bila najefikasnija sa sedam pogodaka.

Srbija je ovom pobedom stigla na korak od Svetskog prvenstva što je i bio cilj na gostovanju. Revanš meč je na programu u sredu od 18 časova.