AKTUELNO

Poznati sportista Antonin Hajek pronađen je mrtav, pet meseci pošto je porodica prijavila nestanak.

Čuveni ski-skakač iz Češke Antonin Hajek (37) pronađen je mrtav, čak pet meseci nakon što je prijavljen njegov nestanak. I dalje je sve pod velom misterije pošto detalji njegove smrti nisu javno objavljeni, pitanje je i da li će ikada, pa je praktično jedina stvar koja se trenutno zna je da je Hajekovo telo pronađeno daleko od domovine, što čitav slučaj čini tajanstvenijim. Pronađeno je u Maleziji gde je poslednji put i viđen.

Porodica je nestanak Antonina Hajeka prijavila još 2. oktobra 2022. godine pošto danima nisu imali nikakve informacije o njemu, da bi katastrofalne vesti stigle u petak.

"Preminuo je bivši ski-skakač, češki rekorder i selektor reprezentacije Antonin Hajek. Njegov život ugasio se u ranoj 37. godini. Iz poštovanja prema njegovoj porodici nećemo davati dodatne informacije o okolnostima njegove smrti", poručeno je iz Skijaškog saveza Češke za medije nakon što je nažalost pronađeno telo.

Hajek je zbog brojnih povreda profesionalnu karijeru okončao rano, sada već davne 2015. godine. Nakon toga se posvetio porodici, oženio se dugodišnjom devojkom Veronikom, ali u poslednje dve godine imao je dosta problema zbog kojih je navodno i nestao iz javnosti. Češka će ga pamtiti po tome što je 2010. godine imao treći najduži let u istoriji ski-skokova, pošto je na Planici doskočio čak 236 metara.

Autor: