AKTUELNO

Zbog mećave su otkazani ili kasne mnogi letova širom SAD.

Istočni deo SAD, od država Džordžija do Masačusetsa, zahvatila je oluja, praćena obilnim snegom i prouzrokovala prekid dovoda električne energije do više hiljada ljudi i nekoliko stotina saobraćajnih nesreća.

Jak sneg počeo je da pada krajem nedelje u delovima Džordžije, Severne i Južne Karoline i Virdžinije.

Meteorološka služba saopštila je da je najveća dubina snežnog pokrivača tridesetak centimetara zabeležena oko mesta Viljemzburg na jugoistoku Virdžinije i na severu Severne Karoline.

U delovima Džordžije visina snega je oko 15 centimetara.

Guverner Džordžije Nejtan Dil rekao je da je prijavljeno više hiljada nestanaka električne energije. Gradski zvaničnici Atlante zatražili su od meštana da provere stanje starijih sugrađana koji su ostali bez struje.

Saobraćaj je na nekoliko auto-puteva u potpunosti obustavljen zbog snega i prijavljeno je nekoliko saobraćajnih nesreća.

U oblasti Monro u Džordžiji prijavljen je jedan smrtni slučaj kada je terensko vozilo sletelo sa zaleđenog puta. U Severnoj Karolini prijavljeno je više od 700 saobraćajnih nesreća, ali bez žrtava i oko 20.000 prekida dovoda električne energije. U državi Konektikat, dvadesetak vozila i cisterna učestvovali su u lančanom sudaru kod Midltauna.

Meteorolozi su upozorili da će se hladni talas zadržati i danas na istoku SAD.

S. P.

#Oluja

#SAD

#Sneg

'