AKTUELNO

Princ Filip, 97-godišnji suprug britanske kraljice Elizabete Druge, dožživeo je saobraćajnu nesreću u blizini imanja Sandringam, na istoku Engleske, saopštila je Bakingemska palata, prenosi Rojters.

Navodi se da vojvoda o Edinburga nije povređen u ovoj nesreći.

- Vojvoda od Edinburga učestvovao je u saobraćajnoj nesreći s drugim vozilom danas popodne. Vojvoda nije povređen. Nesreća se dogodila blizu imanja Sandringam - piše u saopštenju Bakingemske palate.

Navodi se da je Bi-Bi-Si izvestio da je princ Filip vozio "rendž rover" i da se drugo vozilo prevrnulo na bok nakon sudara. Očevidac je britanskom javnom servisu kazao da je vojvoda nakon nesreće bio veoma potresen.

Princ Filip je „svestan, ali je jako šokiran i uzdrman“nakon što se prevrnuo.

Policija i ambulantna kola odmah su stigli na mesto nesreće. Kako britanski mediji prišu, u saobraćajnoj nesreći lakše su povređene dve žene, zapravo, kako navode, one imaju samo posekotine. Odvedene su u bolincu kraljice Elizabete i kasnije su otpuštene.

Vojovdu je takođe pregledao lekar iako se oseća fizički dobro, zbog procedure, on je i dalje u šoku. Jedan od svedoka kaže da su ljudi pomogli Vojvodi da izađe iz automobila.

#Princ Filip

'