AKTUELNO

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova stoji da je u avionu koji je pao šest minuta nakon poletanja sa aerodroma u Etiopiji bio i jedan srpski državljanin.

Povodom avionske nesreće aviona Etiopijan erlajnsa sa 157 putnika i članova posade koji se jutros srušio šest minuta po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije (MSP) izražavajući duboko saučešće porodicama nastaradalih, sa žalošću mora da obavesti da je među stradalima bio i jedan srpski državljanin.

Ambasada Republike Srbije u Adis Abebi je u kontaktu s nadležnim institucijama Etiopije, navedeno je u današnjem saopštenju MSP.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća ministru inostranih poslova Etiopije Vorkneu Gebejehu.

PROČITAJTE JOŠ: DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: Pilot Boinga 737 pre pada prijavio teškoće! (FOTO)

-Sa velikom tugom i nevericom primili smo vest o teškoj avionskoj nesreći u Vašoj zemlji. Dozvolite mi da Vam u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime prenesem izraze najiskrenijeg saučešća zbog gubitka nevinih života, među kojima je i državljanin moje zemlje. Teško je naći reči utehe za ljude koji su izgubili svoje najmilije. Molim Vas da porodicama i prijateljima poginulih, kao i građanima Etiopije, prenesete iskreno saosećanje građana Srbije -  navedeno je u Dačićevom telegramu.

#Ivica Dačić

#Saučešće

#Telegram

'