AKTUELNO

Zatvorenik nemačkog zatvora Daniel Vojnović (31) pobegao je kroz prozor tokom posete roditeljskoj kući u gradu Bad Zalcuflen, pišu nemački mediji.

Nemačka policija nalazi se na nogama posle filmskog bekstva srpskog zatvorenika.

Potraga za Vojinovićem proširena je i na celu Evropu, a ovaj čovek, prema pisanjima nemačkih medija, vodi se kao opasan i nepredvidiv.

Kako navode, kod njega je dijagnostifikovan, disocijalni poremećaj ličnosti, otkriveno je i da je terapeutu rekao da planira da ubije više ljudi, posle čega bi se vratio u zatvor.

Foto: Polizei Bielefeld

Međutim, u tom nemačkom zatvoru tvrde da nema listu za odstrel. Inače, Danijel je bio u zatvoru zbog nanošenja teških telesnih povreda glave, a izdržao je veći deo kazne od tri godine i osam meseci.

Zbog toga mu je bilo dozvoljeno da ode u posetu roditeljima.

Prema pisanju medija, iako je bio u pratnji dva čuvara, uspeo je da im pobegne kroz prozor, uskoči u automobil i pobegne. Zbog potrage za Vojinovićem, nemačka policija obavestila je i ostale zemlje i izdala poternicu pa ga tako traži pola Evrope.

U poternici se navodi da je Danijel visok 1,85 metara, ćelav, sa dugom i gustom bradom.

Prema poternici, u trenutku bekstva Vojinović je na sebi imao plave farmerke, svetle cipele, i braon kožnu jaknu. Vojinović je, kako navode, pobegao u srebrnoj "Opel zafiri" nemačke registracije LIP-NV 102

#Nemačka

#Zatvor

'