AKTUELNO

U Venecueli su i juče održani protesti pristalica i opozicije i vlade, a policija je ispalila suzavac kako bi rasterala manje grupe demonstranata koji su protestovali protiv predsednika Nikolasa Madura.

Više hiljada pristalica opozicije u Venecueli protestovalo je zbog čestih nestanaka struje i pogoršane ekonomske situacije u zemlji, prenosi AP.

- Svi znamo ko je odgovoran za nestanak struje - Maduro. Moramo da ubrzamo proces uklanjanja ovog korumpiranog i lopovoskog režima - rekao je lider opozicije i samoproglašeni predsednik Huan Gvaido na mitingu u Los Tekesu, predgrađu Karakasa.

S druge strane, pristalice vlade i predsednika Nikolasa Madura održale su protestni marš u Karakasu "protiv imperijalizma" američke vlade koju Maduro optužuje za izazivanje nestašice struje napadima na sisteme prenosa električne energije, prenosi Rojters.

Veći deo Venecuele ostao je u ponedeljak bez struje, a zbog višečasovnih nestašica električne energije ne funkcionišu pumpe za vodovod, komunikacioni sistemi, a zatvorene su bile škole i fabrike.

#Protest

#Venecuela

'