AKTUELNO

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je, prilikom posete Atlanskom savetu u Vašingtonu, da su evropske integracije Zapadnog Balkana "zajednički cilj sa obe strane Altantika".

- Naš zajednički cilj sa obe strane Atlantika je stabilizacija regiona i uvođenje svih šest zapadnobalkanskih zemalja u EU. To je u našem ličnom geopolitičkom interesu - rekao je Han tokom drugog dana posete Vašingtonu, gde je u Atlanskom savetu govorio o stategiji za Zapadni Balkan.

Evropski komesar upozorio je da se dovodi u rizik kredibilitet EU.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

- Moramo da budemo veoma čvrsti, ali pošteni, i odamo priznanje kada i gde je potrebno. Ne pridržavati se obaveza znači gubiti snagu - poručio je Han.

Han se u američkoj prestonici sastao sa međunarodnim partnerima kako bi im ukazao na širok spektar pitanja, među kojima su i Zapadni Balkan, evropska susedska politika i suočavanje s globalnim izazovima, prenosi Juropijan Vestern Balkans.

#Johanes Han

'