AKTUELNO

U toku je potraga! U sobi su ostali pasoš, telefon, novčanik i novac.

Suzana Iton (59), molekularni biolog na Institutu u Drezdenu u Nemačkoj, nestala je u utorak dok je prisustvovala konferenciji u Pravoslavnoj akademiji na Kritu u blizini severozapadnog grada Hanija.

U potragu za njom uključili su se policija, vatrogasci i lokalno stanovništvo, ali od Iton još uvek nema ni traga ni glasa.

Proširena potraga uključuje specijalno obučene pse kao i opremu potrebnu za pretragu na moru, saopštili su njeni prijatelji, porodica i kolege u nedelju na Fejsbuku. U postu kažu da je Iton poslednji put viđena kako svira klavir, a onda je otišla na trčanje između 15 i 17 sati, uprkos visokoj temperaturi.

U njenoj sobi pronađena je žuta haljina u kojoj je viđena ranije, ali nema patika. Porodica je istakla kako su joj sve stvari ostale u sobi: pasoš, telefon, novčanik i novac.

- Zbog nepristupačnog terena i ekstremne vrućine, verujemo da je najverovatnija mogućnost da se Suzana ili pregrejala pa je zatražila zaklon ili je možda pala - navodi se na Fejsbuku.

Prema njihovim rečima, Iton je išla na trčanje svakog dana na pola sata, ali nije poznato u kom smeru je otišla na dan nestanka, prenosi Dejli mejl.

Te večeri trebalo je da ide na sastanak u 18 popodne, na koji nikad nije stigla. Na Krit je stigla cela njena porodica kako bi pomogla u potrazi. Dronovi, brodovi i avioni pretražuju oblast u blizini Hanije. Suzana Iton je majka dvojice sinova i supruga britanskog naučnika, Entonija Hjumana (57).

#Grčka

#nestali

'