AKTUELNO

Ova odluka će ubrzo stupiti na snagu.

Portparol američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti izjavio je da će to Ministarstvo prestati da označava putnike iz određenih zemalja, koje se pominju u izvršnoj uredbi Donalda Trampa, što je u skladu sa saveznom sudskom odlukom. On je dodao i da Ministarstvo pravde SAD namerava da donese akt kojim će ta odluka što pre stupiti na snagu.

Stejt department saopštio je prethodno da je promenio odluku i dozvoliće putnicima sa validnom vizom ulazak u SAD, izjavio je zvaničnik Departmenta. Dozvola je izdata u skladu sa pravnim misljenjem federalnog sudije iz Sijetla, koji se usprotivio izvršnom naređenju predsednika Donalda Trampa.

-Poništili smo privremeni opoziv viza - rekao je zvaničnik Stejt departmenta u izjavi, dodajući da putnici sa vizama koje nisu fizički poništene sada mogu da putuju ukoliko je viza validna.

Američki predsednik Donald Tramp doneo je 27. januara prošle nedelje uredbu kojom se na tri meseca obustavlja izavanje viza građanima sedam većinski muslimanskih zemalja, a nekima od njih poput Sirijaca i na neodređeno vreme.

S.A.

#Donald Tramp

#Muslimani

#Putovanja

#Zabrana

'