AKTUELNO

Evroskeptik Najdžel Faraž objavio je da neće učestvovati na britanskim parlamentarnim izborima 12. decembra i da će radije podržavati kampanju nekih od kandidata svoje Bregzit partije.

Faraž je u izjavi za Bi-Bi-Si (BBC) rekao danas da je dugo razmišljao o tome da li će pokušati da bude izabran u donji dom Parlamenta. Faraž je sedam puta pokušao da bude izabran u taj dom.

On je rekao da je odlučio da će biti bolje da prelazi Veliku Britaniju uzduž i popreku i podržava 600 kandidata svoje partije. Pedesetpetogodišnji bivši trejder takodje je rekao da ne želi da provede ostatak života u politici.

Faraž je ponovo kritikovao izlazni sporazum koji je ispregovarao premijer Boris Džonson sa Evropskom unijom (EU) ocenivši da je taj sporazum naklonjen onima koji su za ostanak zemlje u EU.

On je poručio biračima da treba da shvate da taj sporazum predvidja blisku vezu sa svim evropskim institucijama i narednu fazu pregovaranja od najmanje tri godine. ;

Faraž je u petak pozvao Borisa Džonsona da odustane od dogovora o Bregzitu i da mu se na izborima pridruži u savezu za tvrd Bregzit bez sporazuma.

Džonson je odbio taj predlog i Bregzit partija će, prema tome, imati sopstvene kandidate za izbore.

Ta partija Najdžela Faraža formirana prošle godine bila je vodeća na evropskim izborima u maju.

#Bregzit

#Britanija

'