AKTUELNO

Andrej Levregа, mladić koji je, kako se sumnja, pucao na kola ukrajinskog biznismena i političara Vjačeslava Soboleva i ubio njegovog 3-godišnjeg sina, nagrađen je ordnom za hrabrost trećeg stepena prošle godine.

Dokument koji to potvrđuje objavio je veb sat "Ukrajinske vesti". Lavrega je služio kao komandir u "Desnom sektoru" (ukrajinskoj nacionalističkoj radikalno desnoj političkoj stranki, poznatoj po kontroverznoj ulozi koju su njeni pripadnici imali uoči i za vreme sukoba sa proruskim separatistima).

Njegov nadređeni za njega je rekao da je dobar snajperista i uzoran borac.

- Hrabar odgovoran momak, jedan od najboljih snajperista u ovom ratu. On je talentovan i inteligentan - tim je rečima nadređeni opisao Lavrega.

Dekret kojim je Lavrega odlikovan potpisao je predsednik Ukrajine Petro Porošenko 13. oktobra 2018. godine. Prezime Lavrega nalazi se na drugoj strani dokumenta.

Sa Lavregom je bio i drugi vojnik "Desnog sektora" - on je, sumnja se, navodio ubicu. Privedeni mladići su starosti oko 20 godina, saopštila je policija.

Ranije je ruski medij "Strana" izvestila da je zapovednik "Desnog sektora" potvrdio da je kod njega služio ubica Sobolevljevog sina.

#Kijev

#Pucnjava

#Ukrajina

'