AKTUELNO

Broj žrtava korona virusa premašio je 100, a širom Kine potvrđeno više od 4.500 zaraženih osoba, prenosi Si-En-En navodeći da američke vlasti upozoravaju građane da ne putuju u Kinu osim ukoliko to nije apsolutno neophodno.

Rojters precizira da se broj žrtava porastao na 106 u Kini i napominje da su vlasti saopštile da je virus odneo prvu žrtvu u Pekingu.

Vlasti u Hubeju, kineskoj pokrajini u žarištu epidemije, saopštile su da je potvrđeno još 1.300 slučajeva zaraženih, čime je taj broj porastao na više od 2.700 u toj pokrajini.

Foto: Tanjug/Chinatopix via AP

Većina obolelih nalazi se u bolnici, a više od 125 njih je u teškom stanju. Slučajevi zaraženih koronavirusom potvrđeni su širom Kine, osim na Tibetu, koji je ove nedelje saopštio da će na neodređeno vreme zatvoriti sve turističke atrakcije i uvesti obavezan dvonedeljni karantin za sve putnike koji ulaze u tu pokrajinu.

Foto: Tanjug AP/Chinatopix via AP

Američki centar za kontrolu bolesti objavio je najviši nivo upozorenja, odnosno treći nivo, protiv putovanja u Kinu koje nije neophodno.

- U toku je epidemija respiratorne bolesti koju izaziva novi korona virus, koji može da se širi sa osobe na osobu - navodi se u saopštenju tog centra i upozorava da postoji ograničen pristup adekvatnoj zdravstvenoj nezi u zahvaćenim područjima.

#Kina

#korona virus

'