AKTUELNO

Rečima "Večeras napuštamo Evropsku uniju" obratio se premijer Boris Džonson građanima Velike Britanije uoci napuštanja Unije.

- Za mnoge ljude ovo je zadivljujući trenutak nade, trenutak za koji su mislili da nikada neće doći. Mnogi osećaju uznemirenost i gubitak, a postoji i treća grupa, možda i najveća, a to su oni koji su već počeli da brinu da se politička svađa neće nikada završiti - rekao je premijer Britanije.

Kazao je da sva ta osećanja razume i poručio da je posao vlade i njegov kao premijera da "ovu zemlju sada okupimo i vodimo nas napred".

- Ovo nije kraj, već početak - najvažnija je poruka po njegovim rečima.

- Ovo je trenutak kada sviće zora i zavesa se podiže za novi čin u našoj velikoj nacionalnoj predstavi - rekao je Džonson.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein

Rekao je i da kada pogleda potencijal zemlje koji leka da se oslobodi zna da je ovo prilika koju Vritanci mogu da oretvore u zapanjujući uspeh.

I bez obzira na prepreke, kako je rekao, uveren je da će Velika Britanija "uspeti".

- Poslušali smo ljude. Povratili smo samostalnost. Sada je vreme da se to iskoristi za oslobađanje punog potencijala ove sjajne zemlje i za poboljšanje života svih u svakom kutku našeg Ujedinjenog Kraljevstva - poručio je britanski premijer.

#Boris Džonson

#Bregzit

'