AKTUELNO

Nedavni snimak politikologa Roberta I. Kelija, čija su deca tokom važnog prenosa upala u sobu i time ga posramila, postao je hit na internetu. Kelijeva majka u međuvremenu je objasnila zašto su mališani najverovatnije utrčali kod oca.

Baš u trenutku kada je Keli za BBC analizirao posledice opoziva južnokorejske predsednice Park Geun-Hje zbog korupcionaškog skandala, u sobu je prvo ušetala njegova devojčica, a onda i beba u hodalici.

Ne prekidajući uključenje, Keli je jednom rukom morao da pomera decu, sve dok se u sobi nije pojavila žena koja je nespretno uspela da izvuče decu.

Kelijeva majka Elen, koja živi u gradu Juniverziti Hajts u blizini Klivlenda u Ohaju, objasnila je da su četvorogodišnja Merion i devetomesečni Džejms najverovatnije mislili da njihov otac razgovara sa njom i njenim suprugom.

Gospođa Keli je rekla da ona i njen suprug Džozef često razgovaraju preko Skajpa sa Robertom, njegovom suprugom Džung-a Kim i njihovo dvoje dece, i da se porodica tada često nalazi u prostoriji u koju su utrčala deca.

- Deca su verovatno čula glasove iz sobe i potrčala da vide baku i deku. Nadam se samo da će mom sinu biti odato priznanje zbog njegove stručnosti, a ne zbog ovog incidenta - zaključila je.

Keli, koji govori nemački, francuski, ruski, korejski, latinski i starogrčki jezik, u Južnu Koreju se preselio 2008. godine kako bi predavao političke nauke na Pusanskom nacionalnom univerzitetu.

Ubrzo po preseljenju je upoznao svoju suprugu, sa kojom je šest godina u braku.

#BBC

#Južna Koreja

#snimak

'