AKTUELNO

Medicinska radnica Nataša Ot (39) iz Nju Orleansa umrla je čekajući rezultate testa na novi korona virus.

Prve simptome osetila je 10. marta. Imala je blago povišenu temperaturu. Poslala je poruku svom dečku Džošu Andersonu da se ne oseća najbolje. Sledećeg dana, otišla je u bolnicu, ali su joj tamo rekli da će proći nedelju dana dok dođe do lekara.

Klinika u kojoj je radila kao savetnica za HIV imala je na raspolaganju svega nekoliko testova za novi korona virus. Nataši je rečeno da je u niskom riziku od infekcije Kovidom-19, pa je odlučila da se ne testira.

-Propustila je priliku da se testiram kako bi neko drugi mogao - rekao je njen dečko Džoš Anderson, preneo je Knoe.com.

Kada je odlučila da ne uradi test bila sreda, 11, marta. Međutim, kako su njeni simptomi i dalje bili prisutni, 16. marta se ipak testirala. Počela je da oseća „nešto u plućima“, kako je ispričao Džoš. Ali, i dalje se osećala dovoljno dobro da mu se pridruži da izvedu psa napolje. U petak je, međutim, Džoš pronašao Natašino beživotno telo na podu u kuhinji.

Njeni rezultati još nisu stigli, piše portal Nola.com.

Džoš je u emotivnom postu na Fejsbuku, koji je podeljen stotinama puta, naveo da je pričao sa Natašom svega nekoliko sati ranije pre nego što je pronašao njeno telo.

- Napisala mi je: „Dobro jutro. Volim te“. Na moju sramotu odgovorio sam: „Jutro sunašce. Kako se osećaš?“. Veoma želim da sam joj odgovorio: „Volim i ja tebe“ - naveo je on, dodajući da je gubitak Nataše nemerljiv.

- Videti ženu koja je bilo toliko puna života kako leži nepomično na podu je bilo užasno. Plašio sam se da je dodirnem. Ipak sam je držao - rekao je Džoš, preneo je „Miror“.

Iz kancelarije mrtvozornika još nije objavljen uzrok smrti, a zdravstveni zvaničnici nisu rekli da li misle da je Nataša umrla zbog infekcije novim koronavirusom. Džoš, međutim, veruje da je tačno to u pitanju.

- Ono što se dogodilo mojoj devojci treba biti poziv na buđenje svima koji i dalje misle da Covid-19 nije smrtonosan kako stručnjaci kažu - ističe Džoš.

On je naveo kako je Nataša bila dobrog zdravlja i molila druge ljude da pandemiju uzmu za ozbiljno. Džoš je ukazao da mali broj testova u klinici u kojoj je Nataša radila pokazuje koliko je Nju Orleans loše opremljen za pandemiju u kojoj je širom Sjedinjenih Američkih Država umrlo 458, a zaraženo više od 35.000 ljudi, prema podacima Worldofmeters.info.

-Mogla se testirati ranije, ali su imali samo pet testova i nije hteli da potroši jedan – ističe Džoš.

On je istakao da je pre samo nedelju dana verovao da mladi, relativno zdravi pojedinci poput njega i Nataše, nisu u riziku od epidemije.

- Verovao sam da ljudi treba da ostanu u kućama, ali mislim da nisam potpuno razumeo koje su posledice ako ne ostanu – ističe Džoš.

On je naveo da su Natašini simptomi bili prehlada, groznica i gubitak apetita. Džoš je istakao da nema dokaza da je ona umrla od Kovida-19, ali da se nada da će njena smrt biti opomena svima na rizike od novog korona virusa.

-Vreme za šale o Covidu-19 je prošlo. Sada je vreme da čuvate sebe, svoje voljene i sve ostale – poručio je Džoš.

Noel Tvilbek, izvršni direktor klinike u kojoj je Nataša radila “KresentKer”, potvrdio je da je ona umrla, ali nije izneo više detalja.

#Rezultati

#Smrt

#Žena

'