AKTUELNO

U Turskoj će od ponoći stupiti na snagu nove mere u borbi protiv korona virusa, prenosi Rojters, navodeći da će se sav međugradski saobraćaj odvijati uz ograničenja i građanima će biti dozvoljeno da putuju samo uz dopuštenje u izuzetnim slučajevima.

Predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da će svi međunacionalni letovi biti ukinuti i da će se sav međugradski saobraćaj odvijati isključivo uz posebne dozvole izdate putnicima.

To važi za drumski, železnicki i vazdušni saobracaj. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da građani ne smeju da napuštaju svoje mesto stanovanja i da će im biti dozvoljeno da to učine samo uz dopuštenje lekara, u slučaju smrti bliskog člana porodice ili ukoliko nemaju smeštaj. 

Građani koji žele da napuste svoje mesto stanovanja i otputuju moraće da se jave Odboru za putne dozvole pri kancelariji lokalnog guvernera. 

Na svim autobuskim stanicama biće postavljeno medicinsko osoblje koje će rutinski proveravati radnike i putnike. Juče je iz ministarstva zdravlja saopšteno da će u naredna tri meseca svim medicinskim radnicima u javnom i privatnom sektoru biti zabranjeno da daju ostavke.

#Turska

#koronavirus

'