AKTUELNO

Rusko rukovodstvo priprema strategiju za dugoročnu borbu protiv korona virusa, saopštio je danas predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je istakao da ruski državni organi rade na zaustavljanju epidemije korona virusa i naveo da rukovodstvo prestonice razrađuje plan za povećanje broja bolničkih ležajeva.

"Isti posao se obavlja i širom Rusije", rekao je Peskov.

U međuvremenu, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin potpisao je uredbu kojom se uvodi kazna od 5 hiljad arubalja (63 dolara) za prekršioce obavezne samoizolacije.

Kazne su uvedene i za državnu i gradsku administraciju ukoliko se ogluše o suspenziju javnih događaja, prodaje dobara ili hrane na ulicama ili organizovanje usluga koje podrazumevaju posetu većeg broja ljudi.

Visoke kazne, od 30 hiljada do pola miliona rubalja propisane su državnim ili privatnim kompanijama za kršenje vanrednih mera.

Gradska skupština Moskve je juče izglasala i uredbu kojom se uvodi administrativna kazna za sve koji se ne pridržavaju mera samoizolacije ili obaveznog bolničkog lečenja uz preporuku da se u procesu kontrole koriste nadžorne kamere.

#Moskva

#koronavirus

'