AKTUELNO

Jezive fotografije su slučajno dospele u javnost!

Zaposleni u bolnici Sinaj grejs u Detroitu ne mogu da postignu da umrle od korona virusa dostojno odlože istom brzinom kojom se broj umrlih povećava, pa leševe u belim kesama slažu jedne preko drugih u garaži, hladnjači na parkingu bolnice, u lekarskim prostorijama, pa čak i u sobama za odmor lekara i medicinskog osoblja tokom dežurstava.

Fotografije leševa između sebe razmenjivali su zaposleni u Hitnoj službi te bolnice između sebe, a jedan od njih je poslao i CNN, kako navodi ta tv mreža.

Radnici bolnice potvrdili su američkoj televiziji da te fotografije oslikavaju njihove prebukirane 12-časovne smene na početku aprila. 

Foto: Tanjug AP/FOTO OSOBLJE BOLNICE SINAI GRACE HOSPITAL DETROIT

Na drugim fotografijama u čiji je posed došao Si-En-EN prikazana je unutrašnjost hladnjača na parkingu bolnice, u kojima su tela preminulih poslagana jedna preko drugih.

Foto: Tanjug AP/FOTO OSOBLJE BOLNICE SINAI GRACE HOSPITAL DETROIT

Kako su Si-En-Enu rekli zaposleni u bolnici, za smeštaj tela korišćene su pojedine prostorije bolnice koje nisu namenjene za smeštaj pacijenata, među kojima i soba koja se koristi za različite studije o snu u normalnim uslovima.

Zaposleni, koji su zahtevali anonimnost iz straha zbog gubitka posla, rekli su Si-En-Enu da se ove prostorije bolnice koriste u tu svrhu, jer zaposleni u mrtvačnicama ne rade noću, a i zato što su mrtvačnice u Detroitu pune.

Foto: Tanjug AP/FOTO OSOBLJE BOLNICE SINAI GRACE HOSPITAL DETROIT

"Sve što znam je da smo ostali bez kreveta za pacijente, tako da nismo mogli da nijedan od tih kreveta ostavimo za preminule", kazao je jedan od zaposlenih u Hitnoj službi. 

Na jednoj fotografiji prikazana su dva tela stavljena na jedan krevet i treće telo smešteno na stolici pored njih. Sva tela upakovana su u bele plastične kese.

#Bolnica

#koronavirus

<
'