AKTUELNO

Na istoku Pakistana danas je poginulo 20 i povredjeno najmanje osmoro ljudi, nakon što je putnički voz na pružnom prelazu udario u autobus koji je prevozio indijske hodočasnike Sikhe, objavili su lokalni zvaničnici.

Nesreća se dogodila u okrugu Šekupura u provinciji Pandžab, dok su se Sikhi vraćali iz posete svetilištu Nankana Sahib.Poginuli i povredjeni prebačeni su u najbližu bolnicu, saopšteno je iz službe za vanredne situacije.

Zvaničnici kažu da su povredjeni kasnije transportovani u bolnicu u Lahoreu, glavnom gradu provincije Pandžab, a dvoje povredjenih je u teškom stanju.

Jedan od vladinih zvaničnika u Šekupuri rekao je da je prvobitna procena pokazala da je vozač autobusa pokušao da predje prugu, dok se voz približavao, ali se autobus zaglavio i prevrnuo. Istraga je i dalje u toku.

Pakistanski predsednik Arif Ali i premijer Imran Kan izrazili su žaljenje zbog nesreće i naložili lokalnim vlastima da pruže najbolji mogući tretman povredjenima. ;Nesreće s vozovima su česte u Pakistanu uglavnom zbog nedostatka primene bezbednosnih standarda, loše održavanog železničkog sistema i nemara vozača.

#Pakistan