AKTUELNO

Osumnjičeni je identifikovan kao 21-godišnji Afroamerikanac koji je bio umešan u jurnjavu automobilima sa policijom prethodne noći.

Sveštenik u teksaškom gradu Vinona ubijen je pucnjem iz sopstvenog pištolja pošto je pucao begunac koji se skrivao u toaletu crkve, a koji je uspeo da razoruža pastora. Napadač je nakon ubistva ukrao sveštenikov automobil, ali je ubrzo uhapšen.

Zločin se dogodio u crkvi "Starvil Metodist" u Teksasu u jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Sveštenik je zetekao napadača u toaletu crkve. Osumnjičeni je identifikovan kao 21-godišnji Afroamerikanac koji je bio umešan u jurnjavu automobilima sa policijom prethodne noći, prenosi "Russia Today".

Pastor je bio naoružan i uperio je pištolj u mladića, međutim ubrzo je savladan i ubijen iz sopstvenog oružja. Osumnjičeni je potom pobegao sa mesta događaja u pastorovom automobilu, ali je zaustavljen u obližnjem Maršalu.

Policija je saopštila da su u incidentu povređene još dve osobe, jedna ima povrede od vatrenog oružja, druga je zadobila povrede od pada. U vreme pucnjave u crkvi nije bilo službe.

Vonona se nalazi na oko 150 kilometara od Dalasa i dom je za oko 500 stanovnika.

#Pucnjava

#Teksas