AKTUELNO

Bela kuća saopštila je danas da izdvaja dodatnih 10 milijardi dolara da bi podstakla veće stope vakcinacija u enklavama gde žive manjine, ljudi sa niskim prihodima i u ruralnim delovima zemlje.

Taj program će biti finansiran preko paketa pomoći od 1.900 milijardi dolara usvojen u Kongresu ranije ovog meseca. Finasiraće se lokalni zdravstveni centri da prošire vakcinacije protiv kovida-19, za testiranje i druge preventivne zdravstvene mere za stanovništvo koje je u većem riziku od virusa.

Administracija predsednika Džoa Bajdena, koja će početi sa distribucijom novca u aprilu za gotovo 1.400 centara širom zemlje, navela je da ti centri takodje mogu da iskoriste sredstva da poboljšaju infrastrukturu i dodaju mobilne jedinice.

Bajdenova administracija dodala je da izdvaja tri milijarde dolara da podstakne "poverenje u vakcine". Sredstva koja će biti podeljena medju 64 oblasti mogu da koriste ruralne, verske organizacije, neprofitne organizacije za pomoć u hrani i smeštaju u jako siromašnim zajednicama, da sprovedu kontakte od vrata do vrata i pokušaju da obrazuju osobe koje imaju prava na vakcinu da zakažu vakcinisanje.

Oko 300 miliona dolara izdvojeno je za usluge lokalnih zdravstvenih službi da podrže prevenciju i kontrolu kovida-19, i dodatnih 32 miliona dolara za obuku, tehničku pomoć i evaluaciju, navela je Bela kuća. ;

U SAD, u pandemiji korona virusa u SAD, prema podacima univerziteta Džons Hopkins, umrlo je više od 545.000 ljudi.

#Bela kuća

#kampanja

#koronavirus

#vakcinacija