AKTUELNO

Oglasio se portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Niko neće žuriti sa pripremama sastanka predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Važno je da ova inicijativa, reči, budu u korelaciji sa realnim delima“, rekao je Peskov ruskom Prvom kanalu, naglasivši još jednom da je Bajdenov predlog o sastanku na teritoriji treće države – nova inicijativa.

Odgovarajući na pitanje da li će se raditi na ovoj temi, ako SAD uvedu nove sankcije Rusiji, Peskov je neodređeno odgovorio: „Tada će reči u manjem stepenu biti u korelaciji sa delima“.

Po mišljenju ruskog senatora Konstantina Kovačova, poziv Bajdena Putinu ipak govori da su SAD spremne za normalizaciju bilateralnih odnosa.

– Želeli bismo da verujemo da su Amerikanci shvatili da pritisci na Rusiju nemaju perspektivu. Rusija ume da se brani, Rusija ume da odgovori, ali istovremeno Rusija je više puta pokazala da to nije smisao naše politike i ne treba da bude ni smisao američko-ruske politike-, rekao je Kosačov.

Podsetimo, predsednik SAD DŽo Bajden pozvao je sinoć ruskog lidera Vladimira Putina i predložio mu je da u narednih meseci održe sastanak u trećoj državi. Portparolka Bele kuće DŽen Psaki je saopštila da je za sada rano govoriti gde će se samit održati, ali pretpostavlja da će to biti na leto.

#Dmitrij Peskov

#Kremlj