AKTUELNO

U sedištu američke Centralne obaveštajne agencije u Virdžiniji najmanje jedan agent FBI otvorio je vatru na naoružanog napadača koji se pojavio na platou ispred glavnog ulaza u agenciju.

U saopštenju iz FBI se navodi da je osumnjičeni izašao iz svog automobila naoružan zbog čega su agenti FBI otvorili vatru i ranili ga, prenosi AP.

Napadač, koji do sada nije identifikovan, posle ranjavanja je prenet u lokalnu bolnicu i za sada nema informacija o njegovom stanju.

U saopštenju na "Tviteru" navodi se da su agenti FBI pucali na vozača.

"FBI istražuje pucnjavu u koju je bio umešan agent i koja se dogodila u ponedeljak, 3. maja, oko 18.00 časova po lokalnom vremenu. Lice umešano u incident ispred glavnog štaba CIA izašlo je iz automobila sa oružjem i započelo obračun sa službenicima za sprovođenje zakona", ističe se u saopštenju.

NBC je javio da su pripadnici CIA pokušali da pregovaraju sa napadačem, ali da je on odbio da napusti kompleks, nakon čega su službenici pokušali fizički da uklone automobil sa kapije. Vozač je tada izašao iz automobila, držeći vatreno oružje i tvrdeći da kod sebe ima eksploziv.

Izvori su rekli NBC-u da postoji mogućnost da napadač ima probleme sa mentalnim zdravljem i da je ranije pokušavao da uđe u kompleks sedišta CIA.

#CIA

#Pucnjava