AKTUELNO

Najstarija ćerka Bila i Melinde Gejts, Dženifer, prva se oglasila na društvenim mrežama povodom razvoda roditelja. Iako se ne pojavljuje u medijima, posle informacije da se čuveni par filantropa rastaje, Dženifer je zaintrigirala medije jer će od oca naslediti 130 milijardi dolara.

Dženifer Gejts (25), kao i njen brat Rori i sestra Fibi, morala je da prati stroga pravila oca i majke tokom odrastanja, pa je tako sinovima i ćerkama Bila Gejtsa bilo zabranjeno da koriste telefon do 14 godine. Akcenat u njihovoj porodici je stavljen na obrazovanje, pa je najstarije dete Bila Gejtsa diplomiralo na Stanfordu 2018. godine, odsek biologija. Dženifer u intervjuu za "Sidelines Magazine" rekla je da ju je dečji pedijatar inspirisao da svoje obrazovanje usmeri u pravcu medicine.

Pored visokog obrazovanja Dženifer je veliki ljubitelj konja i konjskih trka. Otac zbog velike pasije prema konjima ćerki je kupio imanje u Velingtonu na Floridi koje je koštalo oko 37 miliona dolara, piše "Business Insider".