AKTUELNO

U sukobima je najmanje 40 žrtava, među kojima su i žena i dete.

Sukobi između izraelskih i palestinskih snaga nastavljeni su i jutros, a nakon eskalacije nasilja i krvavih sukoba Izrael je proglasio vanredno stanje u gradu Lotu.

Sirene koje upozoravaju na raketni napad oglasile su se u Tel Avivu u ranim jutarnjim satima, a u gradu su se čuli zvuci nekoliko eksplozija, samo nekoliko minuta nakon što su pripadnici Hamasa iz Gaze saopštili da su ispalili 110 raketa prema Tel Avivu, a kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušen soliter od 13 spratova u Gazi.

Foto: Tanjug AP/Khalil Hamra

Iz Tel Aviva stižu sumorne fotografije jutro nakon najtežeg napada.

Izrael ističe da su njihovi avioni jutros rano gađali i ubili nekoliko obaveštajnih čelnika Hamasa, nakon što su izveli stotine vazdušnih udara na Gazu.

Foto: Tanjug AP/Khalil Hamra

Palestinski snage potvrdile su da su ispalili stotine projektila na Tel Aviv nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u pojasu Gaze, a Izraelska vojska je saopštila da gađa militante u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug AP/Khalil Hamra

Foto: Tanjug AP/Khalil Hamra

Jedna višespratna stambena zgrada u Gazi je srušena, a druga je teško oštećena nakon što su više puta pogođene u izraelskim vazdušnim napadima.

Foto: Tanjug AP/Ariel Schalit

Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 32 žrtve, ali je radio stanica povezana s Hamasom kasnije prenela da su još tri osobe, uključujući ženu i dete, ubijene danas nešto pre dva sata ujutro u izraelskom vazdušnom napadu.

#Tel Aviv