AKTUELNO

Za jednogodišnjom Anom se i dalje traga.

Telo šestogodišnje devojčice koju je, s mlađom sestrom, oteo njihov otac otkriveno je u vodama oko ostrva Tenerife nakon više sedmica potrage, što je danas izazvalo buru emocija kod Španaca.

Nestanak Olivije (6) i njene sestre (1) prijavljen je krajem aprila na Kanarskim ostrvima, zajedno s ocem od kojeg je majka bila rastavljena, rekao je AFP-u portparol civilne zaštite.

Dan nakon nestanka pronađeni su očev čamac i sedište za automobil koju je koristila Ana pa je počela policija započela potragu za njima.

U četvrtak je telo šestogodišnje Olivije pronađeno na dnu okeana, potvrdio je portparol, a vlasti su nastavili da traže Anu i njenog oca, piše Index.hr.

Telo pronađeno na dubini od 1.000 metara

Olivijino telo pronađeno je na dubini od 1.000 metara u vreći za koju je bilo pričvršćeno sidro očevog čamca.

"Ne mogu ni da zamislim bol majke male Ane i Olivije, koje su nestale na Tenerifeu, suočene s užasnom vešću koju smo upravo čuli", napisao je premijer Pedro Sančez na Tviteru u četvrtak uveče.

Pozivaju na proteste

U Španiji su 39 maloletnika ubili njihovi očevi ili partneri i bivši partneri njihovih majki od 2013. godine, pokazuju vladini podaci.

Više ženskih udruženja pozvalo je na proteste u petak uveče u više španskih gradova kako bi osudili taj zločin, kao i povećani broj ubistava žena od početka godine u zemlji.

#Telo

#Španija