AKTUELNO

Pred ambasadorom Rusije u SAD Anatolijem Antonovim je mnogo teškog posla nakon povratka u Vašington, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Mi smo u radnom raspoloženju. Ambasadori se vraćaju na posao u prestonicama (Rusije i SAD) nakon dogovora dvojice predsednika. Ruski ambasador u Vašingtoinu ima više nego dovoljno posla da uradi. Posao će biti težak", rekao je Peskov.

Antonov se sinoć vratio u Vašington, nakon što je tri meseca bio na konsultacijama u Moskvi, a kako je saopštila ruska ambasada u SAD, ponovo je preuzeo dužnost.

Američki Stejt department i Bela kuća još nisu odgovorili na pitanje agencije TAS S kada će se američki ambasador DŽon Saliven vratiti u Moskvu.

Dogovor o povratku ambasadora postignut je tokom sastanka predsednika SAD i Rusije, DŽozefa Bajdena i Vladimira Putina, tokom susreta u Ženevi.

Antonov je u martu povučen iz Vašingtona na konsultacije nakon što je Bajden izjavio da smatra da je Putin ubica, a SAD su povukle Salivena na konsultacije 22. aprila.

#Dmitrij Peskov