AKTUELNO

U Velikoj Britaniji je prošlog meseca jedanaestogodišnja devojčica rodila bebu.

Devojčica je silovana kada je imala samo 10 godina - njena porodica nije znala, a socijalna služba je ubrzano počela da istražuje slučaj.

"To je bio veliki šok," rekao je član porodice za magazin The Sun.

"Ona je sada dobila stručnu pomoć. Glavno je da su ona i beba dobro."

Najmlađa majka na svetu, ikad zabeležen slučaj, bila je Lina Medina, devojčica iz Perua koja je rodila dete kada je imala 5 godina, a to se desilo 1939. godine.

Medina, koja sada ima 87 godina, imala je stanje zvano „prerani pubertet“. Bilo koja starost mlađa od osam godina smatra se "preranim pubertetom". Identitet oca nikada nije otkriven. Njen otac je uhapšen zbog sumnje na incest, ali je na kraju pušten zbog nedostatka dokaza.

U Velikoj Britaniji, maloletni parovi sličnih godina mlađi od 16 godina - što je zakonska dob za pristanak - verovatno neće biti krivično gonjeni ako imaju seksualni sporazum. Ali sve seksualne aktivnosti sa decom mlađom od 13 godina su ilegalne. Što čini neke slučajeve najmlađih roditelja još šokantnijim.

Deca koja su dobila decu

Verovatno najzloglasnija priča bila je priča o 13-godišnjem ocu sa bebom. Dejvid Kameron je čak komentarisao slučaj Alfija Patena iz 2009. godine, za koga se verovalo da je postao otac pre nego što je postao dovoljno star da legalno kupuje cigarete i alkohol.

Alfi je mislio da je njegova petnaestogodišnja devojka zatrudnela kada je on imao samo 12 godina nakon što su imali seksualni odnos. Ali DNK test šest nedelja nakon rođenja bebe Mejsi je dokazao da on zapravo nije otac.

"Bio sam shrvan", rekao je Alfi za britanske medije 2014. "Bilo je to previše za mene. Plakao sam danima i jedva izlazio iz sobe. Da stvar bude gora, nikada više nisam video Mejsi (dete), jer se Šantal (njegova devojka) odselila sa porodicom čim je saznala da ja nisam tata."

"Nisam mogao da se suočim sa bilo čim. Nisam mogao da idem u školu. Mislio sam da se moj svet završio ".

Do 2019. godine, Alfi je bio nezaposlen, borio se protiv alkoholizma...Osuđen je za krivičnu štetu nakon razbijanja automobila dok je već bio uslovno osuđen zbog krađe i posedovanja lažnog oružja.

U martu ove godine on i njegova mama su izbačeni iz kuće u kojoj su živeli zbog navodnog dilovanja droge, prenosi Dejli Mejl.

Najmlađi otac u Velikoj Britaniji

Pre Alfijevog slučaja, Šon Stjuart je još 1998. godine bio najmlađi britanski otac. Imao je samo 11 godina kada je njegova devojka i komšinica Ema Vebster zatrudnela. Šon je dobio slobodan dan kada se mesec dana nakon njegovog dvanaestog rođendana rodio sin Ben Luis.

Šon i Ema su bili komšije u kada su započeli seksualnu vezu.

"Rekao je da ima 12 godina, nikada ne bih izašla s njim da sam znala da ima samo 11 godina", rekla je tada Ema.

U godinama posle, Ema se udala za drugu osobu. Dok je Šon neko vreme nastavio da pohađa svoju lokalnu školu, ali se u ranim tinejdžerskim godinama odselio iz tog mesta. Krajem 2000-ih bio je zatvoren sedam meseci nakon optužbe za krađu, izveštava Dejli Mejl.

"Ne znam gde je Šon ni šta radi", rekla je tada Ema. "Ne želim više da pričam o tome, jer mislim da to ne pomaže Benu."

Autor: