AKTUELNO

Potraga za bratom i sestrom, Amirom Alijem (5) i Amajom Ajom (2), koja su nestala početkom godine u Švajcarskoj, traje već nekoliko meseci, a prema poslednjim podacima, sumnja se da se nalaze na teritoriji naše zemlje ili u nekoj od država regiona.

Sve je počelo kada otac, Ranis Smajlović, nije vratio decu majci, Dijani Hisenaj, koja je odmah prijavila njihov nestanak.

Neutešna majka je sa decom živela u Švajcarskoj, kada je njen bivši partner i otac mališana decu uzeo i odveo u nepoznato.

Iako je sud presudio da decu treba odmah da vrati majci, otac ih i dalje krije na nepoznatoj lokaciji.

Kao rezultat toga, Smajlović je uhapšen u martu ove godine, ali je u junu na sudu negirao optužbe i tvrdio da bivša partnerka nije bila u stanju da bezbedno brine o ćerki i sinu.

Policija je 38-godišnjeg Smajlovića uhapsila 6. marta u Zagorju. Na pitanje sudije da li je spreman da kaže gde su deca, on je dodao da su u "bezbednom okruženju".

Potraga za decom u početku je bila usmerena na teritoriju Švajcarske, ali je proširena nakon indicija da se deca možda nalaze negde na Balkanu.

Apel za pomoć danas je uputila Fejsbuk stranica "Nvo Astra", na zahtev organizacije "Missing Children Switzerland".

Osim Srbije, kao moguća lokacija dece navode se i druge zemlje: Slovenija, BiH, Švajcarska, Hrvatska, Crna Gora...

Dijana je u aprilu za medije ispričala da porodica bivšeg supruga ne želi da ima nikakav kontakt sa njom.

- Kada pozovem njegovu sestru, uputi me negde drugde, počne da me vređa. Kada pozovem njegovog oca, kaže mi da sve može da se reši ako povučem optužbe protiv njegovog sina. Želi da mu se vratim - ispričala je majka.

Ona sumnja da se deca nalaze negde u Sloveniji ili Bosni, sa rođacima ili bliskim prijateljima bivšeg supruga.

Autor:

#brat i sestra

#deca

#nestali