AKTUELNO

Tužioci su u saopštenju za štampu rekli da je lažno tvrdila da pilule sadrže malu količinu COVID-19 i da će davati doživotni imunitet.

"Doktorka" iz Nape uhapšena je u sredu zbog prodaje pilula za imunizaciju homeoprofilaksom i obezbeđivanja lažnih kartica za vakcinaciju protiv COVID-19, saopštile su savezne vlasti.

Juli A. Mazi (41), optužena je za jednu tačku prevare i jednu tačku lažnih izjava povezanih sa zdravstvenim pitanjima, što je okarakterisano kao prvo savezno krivično gonjenje u vezi sa lažnim evidencijama o COVID imunizaciji.

Federalni zvaničnici kažu da je Mazi prodavala tablete za imunizaciju homeoprofilaksom. Tužioci su u saopštenju za štampu rekli da je lažno tvrdila da pilule sadrže malu količinu COVID-19 i da će davati doživotni imunitet. Takođe je lažno rekla pacijentima da odobrene vakcine protiv COVID-19 sadrže toksične sastojke.

Takođe je navodno rekla da će tretman biti efikasan i za decu - čak i za bebe. Treba napomenuti da savezni zdravstveni službenici ne odobravaju tretman imunizacije homeoprofilaksom, a trenutno ne postoji odobrena vakcina za osobe mlađe od 12 godina.

Mazi je istražena nakon žalbe američkom Ministarstvu zdravlja i socijalnih usluga od osobe čiji su članovi porodice u aprilu kupili proizvode od nje.

Mazi koja je vodila posao iz stambenog kompleksa navodno je porodici poslala falsifikovane američke papire Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) COVID-19, sa vakcinom Moderna koja je navedena na karticama.

#SAD

#Svet

#koronavirus