AKTUELNO

Preminule su od srčanog udara, za koji je okidač bila visoka temperatura.

Dve žene su umrle od velikih vrućina koje su ovog vikenda zahvatile Kipar u istočnom Sredozemlju, javili su zdravstveni zvaničnici.

Dve žene stare 75 i 60 godina umrle su od srčanog udara, ali su patile od ozbiljnih zdravstvenih problema, rekli su zvaničnici.

Na Kipru su temperature tokom vikenda bile najviše za mesec juli u poslednjih 30 godina, osim u glavnom gradu Nikoziji gde je temperatura od 44,6 stepeni Celzijusa bila za stepen niža nego rekord iz 2010. godine. Prema toj službi visoke temperature će početi da padaju od srede.

Pročitajte još: GORI TIVAT! Požar van kontrole, evakuisan TURISTIČKI KOMPLEKS

Visoke temperature poslednjih dana zahvatile su i Grčku i Turskoj. Grčka je posle višednevnih vrućina kada je živa na termometru dostizala i 44 stepeni Celzijusa konačno danas dobila malo svežije vreme. Vatrogasci su u pripravnosti pošto je visok rizik od požara u većini zemlje.

U Turskoj temperature su dostigle 45 stepeni Celzijusa na jugoistoku zemlje tokom vikenda, u Andani i Antaliji, na južnom Sredozemlju temperature su bile do 43 stepena ali je danas temperatura malo pala.

#Kipar

#Smrt

'