AKTUELNO

Majka devojčice se sagnula kako bi pokušala da izbegne vranu, pa se saplela držeći bebu u naručju. Dete je prilikom pada povredilo glavu.

Beba stara pet meseci iz Australije poginula je prilikom bizarnog napada vrane u parku u nedelju. Neutešna porodica se potresnim rečima oprašta nesrećnog deteta.

U nedelju malo posle 12 sati pozvana je Hitna pomoć u park na jugoistoku Brizbejna. Prijavljeno je da je povređena beba Mija nakon što je Simon, njena majka, probala da je zaštiti od agresivne ptice.

Naime, Sinom se sagnula kako bi pokušala da izbegne vranu, ali se saplela držeći Miju u rukama. Dete je prilikom pada pretrpelo povrede glave, te je hitno prebačeno u bolnicu. Na žalost, beba je preminula.

Čovek koji je svedočio jezivom događaju rekao je da je otac devojčice odmah pozvao Hitnu pomo, da je učinio sve što je mogao kako bi bebi spasao život.

"I ranije sam bio svedok raznih užasa, ali ovo je gore od svega što sam do sada video", kazao je on.

Simon i Džejkob, roditelji male Mije, ne mogu da se pomire sa smrću ćerke.

Devojčicina tetka je u dirljivoj objavi na stranici napisala kako su Mijini roditelji stalno brinuli o njoj i kako su joj nesebično pružali ljubav.

"Radost koju je Mija donela svima nama ne može da se opiše rečima, ali smo je svi osetili u srcu", istaknuto je na stranici na sajtu GoFundMe.

Samo par dana pre ovog užasa, zabrinuti građanin je objavio upozorenje na agresivnu vranu koja teroriše ljude u lokalnom parku. Muškarac je posavetovao građane da izbegavaju taj park nakon što ga je ptica napala nekoliko puta. I drugi ljudi su podelili svoje mučno iskustvo istakavši kako ih je vrana napala, a neki su bili čak i krvavi.

Pojedini građani tvrde kako su agresivnu pticu prijavili gradskim vlastima, ali da nije preduzeto baš ništa kako bi se ona premestila.

Na žalost, tek posle smrti devojčice, vrana je uhvaćena i odneta, dok su svuda po parku istaknuta upozorenja.

Gradonačelnik Brizbejna kazao je kako gradske vlasti aktivno rade sa policijom da bi se ustanovilo šta se desilo.

Autor: