AKTUELNO

"Bolan snimak avganistanskih devojaka na aerodromu u Kabulu. One mole američke trupe da im dozvole da napuste Avganistan", navodi se u opisu.

Portarol talibana Zabihula Mudžahid rekao je danas na prvoj zvaničnoj konferenciji za novinare od osvajanja cele teritorije Avganistana i ulaska u Kabul da oni garantuju ženama sva prava u okviru šerijatskog zakona, dodajući da žene mogu da rade u obrazovanju i zdravstvu.

Mađutim, na društvenoj mreži Tviter izašao je snimak na kom se vidi kako žene žele da pobegnu iz Avganistana od talibana.

"Bolan snimak avganistanskih devojaka na aerodromu u Kabulu. One mole američke trupe da im dozvole da napuste Avganistan", navodi se u opisu Tvita.

One znaju šta ih čeka sada kada su talibani zauzeli većinu države i kakav ih život očekuje pod strogim šerijatskim zakonom.

One će moći da se školuju samo do 12. godine, a nakon toga moraće da se udaju.

Podsetimo, talibani su u nedelju ušli u prestonicu Avganistana, Kabul. Nakon toga organizovana je hitna evakuacija diplomata, a hiljade uplašenih građana su pohrlile na sve granice i aerodrom u Kabulu.

#Avganistan

#Kabul