AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se građanima i apelovao da se vakcinišu protiv koronavirusa, jer se radi o zaštiti njihovog zdravlja i života.

- Skrećem pažnju čelnicima konstitutivnih entiteta Federacije Rusije na potrebu povećanja stope vakcinacije i, naravno, još jednom pozivam sve naše građane da se vakcinišu - rekao je šef ruske države na sastanku sa vladom u sredu i dodao:

- Radi se o vašoj zaštiti, o vašoj bezbednosti, o životu, na kraju, o zdravlju vaših bližnjih.

Putin je skrenuo pažnju na činjenicu da nizak nivo vakcinacije u zemlji dovodi do opasnih posledica i naglasio da vakcinacija zapravo smanjuje rizik od bolesti ili ozbiljnih komplikacija posle bolesti.

S tim u vezi, predsednik Rusije je rekao da u potpunosti podržava predloge novih mera. Putin je podelio svoja zapažanja u vezi sa nespremnošću mnogih ljudi, čak i onih oko njega, da se vakcinišu protiv kovida.

- Gledam bliske ljude, čak svoje prijatelje. Ponekad je, da budem iskren, čak i čudno, naši razgovori su čudni - primetio je Putin.

Prema njegovim rečima njihove odluke da se ne vakcinišu su veoma čudne i neshvatljive, jer je reč o školovanim i obrazovanim ljudima.

- Ne razumem šta se dešava - izrazio je predsednik zbunjenost.

On je naglasio da je pouzdanost ruskih vakcina nesumnjiva.

- Imamo pouzdane, efikasne vakcine i želim da ponovim ovo. Imamo samo dva načina da prebrodimo ovaj period: razbolimo se i vakcinišemo, ali bolje je da se vakcinišemo. Zašto čekati bolest i njene teške posledice - rekao je Putin.

Obratio se građanima i zamolio ih da pokažu odgovornost, da preduzmu sve neophodne mere kako bi zaštitili sebe, svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.

Autor:

#Vladimir Putin