AKTUELNO

Britanska kraljica Elizabeta nije se pojavila na nedeljnoj službi, a prema pisanju britanskih medija, razlog je odmor koji su joj savetovali lekari.

Kraljica je trebalo da se pojavi u kapeli Svih svetih u Vindzoru, ali je rečeno da je propustila službu. Ona je, takođe, otkazala i putovanje u Severnu Irsku, piše "Miror".

Prema pisanju medija, kraljica štedi energiju za ekološki samit COP26 u Glazgovu kojem bi trebalo da prisustvuje sledećeg ponedeljka.

Podsetimo, kraljica Elizabeta prošle nedelje provela je noć u bolnici zbog medicinskih ispitivanja.

Angela Levin, stručnjakinja za pitanja kraljevske porodice rekla je da je "oduševljena što kraljica nije došla u crkvu, jer to znači da poštuje savete lekara".

- Odlazak u crkvu nedeljom zvuči kao mala stvar, ali je za nju to veoma važan ritual. Izuzetno je religiozna i bitno joj je da svake nedelje idu u crkvu.

Ipak, kako Levin dodaje, putovanje je iscrpljujuće i razumno je "da kraljica propusti jednu službu".

Izvori iz Bakingemske palate nisu osporili informaciju da se kraljica nije pojavila na službi i dodali da "joj je rečeno da bi trebalo da se odmara".

Nakon njene posete bolnici porparol je rekao:

- Sledeći lekarski savet da se odmori nekoliko dana, kraljica je u sredu po podne posetila bolnicu radi nekih preliminarnih pretraga, a u četvrtak se u vreme ručka i dobro raspoložena vratila u zamak Vindzor.

Autor:

#Elizabeta II