AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin u nedelju je rekao kako se uvek trudi da sam izabere novogodišnje poklone za svoje unuke, premda lično ne odlazi u šoping.

O svom privatnom životu Putin je govorio u intervjuu za televiziju Rosija-1, a na pitanje hoće li Novu godinu provesti sa članovima porodice i bira li sam poklone za unuke, odgovorio je potvrdno, dodavši da ipak ne odlazi lično u kupovinu, prenosi agencija TASS.

"Nažalost, ne idem u kupovinu, ali kako danas postoje broje mogućnosti da nešto odaberete, nastojim to sam da obavim. I nadam se da će im se pokloni svideti", rekao je Putin.

Kazao je i da Novu godinu planira da dočeka sa članovima porodice sa kojima će poslušati i svoje novogodišnje obraćanje naciji.

Foto: Tanjug AP/Alexander Zemlianichenko

Na pitanje kako planira da provede novogodišnju noć, sa osmehom je odgovorio: "Biću sa porodicom, slaviću Novu godinu i slušaću predsednikov govor".

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da će ruski predsednik Novu godinu tradicionalno dočekati u krugu porodice i prijatelja.

Dodao je da će praznici za Putina biti delom radni, pojasnivši da predsednik Rusije retko to razdoblje provodi u potpunosti "kao novogodišnje praznike".

"Mislim da će on (Putin), poput svih ostalih prvih nekoliko dana iskoristiti da bi se odmorio, premda ne može imati odmor u potpunosti. Šef države mora stalno da radi, naročito u trenutku kad je stanje u Evropi zabrinjavajuće", rekao je Peskov.