AKTUELNO

Građani ove države nisu videli pahulje pola veka.

U Saudijskoj Arabiji pao je sneg posle 50 godina. Neki delovi zemlje su potpuno zavejani, naročito severozapadne regije, dok se u nekim mestima temperatura spustila ispod nule.

Nakon snežnih mećava na Bliskom istoku, i stanovnici Saudijske Arabije uživo su videli sneg posle pola veka. Ovo je toliko retka pojava u ovoj zemlji da se smatra fenomenom.

U nekoliko delova zemlje izdato je upozorenje na loše vremenske prilike, a najgore je pogođen region Aser, gde je palo mnogo snega.

Na društvenim mrežama počeli su da se šire snimci i fotografije snega u pustinju, a najveću pažnju privukli su prizori sa kamilama.

Stanovnici Tabuka i susednih planina uživali su u zimskim čarolijama, sankanju i grudvanju, pošto je u ovom popularnom odmaralištu pala izrazito velika količina snega.

Štapom protiv snega i korone: Starica (90) pešačila devet kilometara po snegu samo da bi primila vakcinu

Prosečna temperatura u Saudijskoj Arabiji u četvrtak je iznosila 13 sepeni Celzijusa, dok je u oblasti Tabuka bilo samo 2 stepena.


U sredu je sneg pao i u nekim delovima Sirije, Libana, Jordana, Libije i Izraela, pa su pod snegom trenutno mnoge oblasti do kojih godinama nije dopirao.

Autor: