AKTUELNO

Policija iz Luizijane saopštila je da se 4-godišnji dečak upucao pošto je pronašao pištolj ispod zadnjeg sedišta vozila dok su njegova majka i njena prijateljica na prednjim sedištima pušile marihuanu, prenosi Index.

Dete se upucalo u glavu i nakon toga je preminulo. Do incidenta je došlo u subotu uveče u Vestvegu, piše NBC News.

- Ovakva smrt se mogla sprečiti - rekao je šerif Džozef Lopinto na konferenciji za novinare.

U vozilu su se za vreme nesreće nalazili i dečakovi brat i sestra od godinu dana i 22 meseca. Za sada nema naznaka da su zadobili povrede.

Policija je prvo mislila da je dete upucano s leđa ili da su ga možda upucali brat ili sestra, ali je obdukcija pokazala da je ono upucano spreda. Pištolj inače pripada detetovom ocu, koji nije bio u vozilu u trenutku pucnjave. Otac je pištolj ostavio ispod sedišta u autu, a majka i njena prijateljica nisu znale da se tamo nalazi.

Policija za sada nije uhapsila nikoga. Majka i njena prijateljica priznale su da su za vreme nesreće koristile marihuanu.

- Mislim da sada nije primereno uhapsiti nekoga zbog ove tragične nesreće. Upravo su izgubili dete. To ni na koji način nije bilo namerno - rekao je Lopinto i zamolio druge roditelje da ne ostavljaju oružje na dohvat ruku dece.

Prošle godine je u SAD zabeležen najmanje 371 slučaj kada je dete slučajno opalilo iz vatrenog oružja, što je rezultiralo 151 smrtnim slučajem.