AKTUELNO

Portal Pink.rs objavio je 21. februara 2022. godine vest sa naslovom: UKRAJINCI GRANATIRAJU RUSKU TERITORIJU: Razneli granični punkt, zgrada u potpunosti uništena (VIDEO), koju je, posle analize, portal Raskrinkavanje.ba ocenio kao PRISTRASNO IZVJEŠTAVANJE.

Naime, projektili koji je ispalila ukrajinska vojska pogodio je punkt granične službe FSB u Rostovskoj oblasti, zgrada je u potpunosti uništena, piše RIA Novosti.

- 21. februara u 9.50 časova neidentifikovanim projektilom ispaljenim sa teritorije Ukrajine potpuno je uništeno mesto dežurstva graničnih patrola, koje se nalazi na udaljenosti od oko 150 metara od rusko-ukrajinske granice - piše u saopštenju ruske granične službe.

Tom prilikom niko nije povređen. Demineri su na licu mesta.Nakon analize portala Raskrinkavanje.ba naslov je promenjen, a vest dopunjena, jer prvobitna nije sadržavala i demanti ukrajinske strane, te je ocenjena kao pristrasno izveštavanje. Prvobitni naslov vesti glasio je "U UKRAJINCI GRANATIRAJU RUSKU TERITORIJU: Razneli granični punkt, zgrada u potpunosti uništena (VIDEO)".

Na originalni tekst o toj vesti, koji ste imali prilike da pročitate, dodajemo demanti Ukrajine.

Portparol ukrajinskih snaga u Kramatorsku na istoku Ukrajine rekao je da nije bilo nikakvog artiljerijskog gađanja na ruski granični punkt u sektoru Rostov kako je javila Rusija, ocenujući da se radi o ruskoj dezinformaciji.

– Ne možemo ih sprečiti da proizvode te lažne informacije, ali insistiramo na činjenicu da ne gađamo bilo kakvu civilnu infrastrukturu, ni teritoriju Rostov u Rusiji – rekao je za Frans pres Pavlo Kovalčuk.

Ovim putem izvinjavamo se svim našim čitaocima na grešci, i unosimo ispravak vesti na datum 30. april 2024. godine.