AKTUELNO

Garnizon Oružanih snaga Ukrajine na ostrvu Zmejni u Crnom moru, koji čine 82 vojnika, dobrovoljno se predao jedinicama Oružanih snaga Rusije, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, još 11 vojnika 53. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine predalo se u oblasti Nikolajevska.

Takođe, jedna od jedinica marinaca 36. odvojene brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine kontaktirala je komandu Narodne milicije DNR i zatražila koridor za ulazak na teritoriju republike. Nakon predaje oružja, moći će da se vrate i svojim porodicama, prenosi TASS.

Kako pše TASS, ukrajinski ratni zarobljenici dobijaju medicinsku negu, nakon završetka ratnih dejstava vratiće se svojim porodicama, izjavio je šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.
- U ovom trenutku im se pruža medicinska pomoć, a čak se i testiraju na prisustvo koronavirusa. Što se tiče obezbeđivanja hrane i drugih potrebnih stvari, sve je to obezbeđeno. Dakle, nakon što potpišu sporazum da neće učestvovati u neprijateljstvima, rat se za njih završava“, rekao je on i dodao:

- S naše strane, kao što je ranije rečeno, za njih se stvaraju svi uslovi, pruža se medicinska pomoć, a nakon završetka neprijateljstava moći će da odu svojim porodicama - dodao je Pušilin.

#Ukrajina