AKTUELNO

Rinkevičs je na Tviteru naveo da su ministri spoljnih poslova EU "usvojili drugi paket sankcija".

Evropska unija se složila da zamrzne imovinu ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova zajedno uz druge sankcije, izjavio je danas letonski ministar spoljnih poslova Edgars Rinkevičs.

Rinkevičs je na Tviteru naveo da su ministri spoljnih poslova EU "usvojili drugi paket sankcija" i dodao da "zamrzavanje imovine uključuje predsednika Rusije i njenog ministra spoljnih poslova", preneo je Rojters. On je rekao da EU planira da pripremi još jedan paket sankcija.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju od nas odlučnu i hitnu akciju, narodne republike Donbasa su se obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć".

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da polože oružje i ode kući.