AKTUELNO

Kanadske vlasti proširile su paket ekonomskih sankcija Rusiji, koje uključuju i 10 ključnih radnika Gasproma i Rosnjefta, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

"Mnistarka spoljnih poslova Melani Džoli objavila je danas nove sankcije u skladu sa Uredbom o specijalnim ekonomskim merama kao odgovor na rusku, ničim izazvanu i neopravdanu invaziju na Ukrajinu. Nove mere nameću ograničenja za 10 ključnih pojedinaca u dve važne kompanije u energetskom sektoru Rusije, Rosnjefta i Gasproma. Mere imaju za cilj da izvrše dalji pritisak na rusko rukovodstvo da prekine kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine", navodi se u saopštenju, prenosi agencija TAS S.

Pored toga, na sajtu kanadske vlade navodi se da su vlasti te zemlje uvele sankcije i za zamenika predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitriju Medvedevu, premijeru Mihailu Mišustinu, gradonačelniku Moskve Sergeju Sobjanjinu, gradonačelniku Sankt Peterburga Aleksandru Beglovu, ministru unutrašnjih poslova Vladimiru Kolokolčevu i šefu Federalne carinske službe Vladimiru Bulavinu.

Kanadski premijer DŽastin Trudo je 24. i 26. februara objavio da je ta zemlja uvela treći paket ekonomskih sankcija zbog situacije u Ukrajini.

#Kanada