AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je neprikladnim juriš na industrijsku zonu u Mariupolju i naredio da se otkaže, prenosi RIA Novosti.

- Smatram predloženi napad na industrijsku zonu nesvrsishodnim. Naređujem da se on otkaže, rekao je Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Ruski predsednik je rekao da nema potrebe silaziti u katakombe, da je potrebno blokirati industrijsku zonu u Azovstalju kako ne bi proletela muva.

Prema njegovim rečima, uvek, a u ovom slučaju, tim pre, potrebno je razmišljati o očuvanju života i zdravlja vojnika i oficira.

- Nema potrebe da silazite u te katakombe, puzite pod zemlju duž industrijskih objekata. Blokirajte tu industrijsku zonu da muva ne proleti. Još jednom predložite svima koji još nisu položili oružje da to urade", rekao je Putin.

Putin je zatražio od Šojgua da još jednom pozove sve koji nisu predali oružje u Mariupolju da to učine, dodajući da im Ruska Federacija garantuje život i medicinsku negu.

- Još jednom predložiti svima koji još nisu položili oružje da to urade. Ruska strana garantuje im živote i dostojanstven tretman u skladu sa relevantnim međunarodnim pravnim aktima. Svima koji su ranjeni biće pružena kvalifikovana medicinska pomoć, rekao je on. rekao je Putin obraćajući se Šojguu.

Predsednik Rusije pohvalio je uspešnu vojnu akciju na oslobađanju Mariupolja, najvećeg grada na obali Azovskog mora, koji je neprijatelj za osam godina pretvorio u moćno utvrđeno područje.

- Borba za oslobađanje Mariupolja je uspeh. Čestitam vam, rekao je Putin na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Autor: